אישור מקדים: על פי הוראות חוק המקרקעין, נכון לשנת 2020 נדרשת הסכמה של כלל דיירי הבית המשותף בעבור שימוש ברכוש המשותף (במקרה הזה, שימוש בארון החשמל ו/או חניה) שלא לטובת שימוש רגיל. האישור מצריך חתימה של כלל דיירי הבית המשותף, מהווה תנאי ראשוני לטובת התחלת הפרויקט ויש בו צורך עבור עמדת טעינה פרטית (עבור דייר באופן בודד) ובנוסף עבור עמדה טעינה המשותפת לכלל הדיירים.
תשתית החשמל: יש להזמין חשמלאי מוסמך אשר יבחן את תשתית החשמל הקיימת בבניין המשותף ובהתאם לכך ייקבע מהו הספק המתח אותו ניתן להשית על תשתית החשמל הקיימת, ובמילים אחרות איזו עמדת טעינה תתאים למערכת החשמל הקיימת על בסיס הספק המתח הפנוי. בנוסף, על בסיס תשתית החשמל ניתן לדעת כיצד לבצע את ניהול העומסים בעמדות הטעינה (במידה וקיימות מספר עמדות טעינה בבניין) בצורה הטובה ביותר. כמו כן, מכיוון שלעמדת הטעינה נדרש מפסק חשמל ייעודי עבורה בלבד, חיבור החשמל יתבצע על ידי הולכת כבל חשמל ישיר מלוח החשמל של הבית ועד למיקומה של עמדת הטעינה.
סוג עמדת הטעינה: לבית המשותף קיים מגוון רחב של עמדות טעינה, אשר כל אחת עונה על צורך או דרישה ומותאמת לתשתית החשמל הקיימת. בבתים משותפים בהם עמדת הטעינה הינה עבור כלל הדיירים, חשוב שעמדת הטעינה תהייה בעלת יכולות ניהול מתקדמות, אפשרות שליטה מרחוק ויכולות ביצוע סליקה וחיובים מה שימנע ממנהלי הבית המשותף התעסקות אל מול משתמשי עמדת הטעינה. כמו כן, חשוב שלעמדת הטעינה תהייה יכולת ניהול עומסים חכם המאפשר שימוש במקביל של מספר עמדות הטעינה ללא חשש מעומס יתר על תשתית החשמל הקיימת.
בטיחות: על עמדת הטעינה לעמוד בכל התקנים הנדרשים ואין לחבר למערכת החשמל המשותפת עמדת טעינה שאינה עומדת בכך, שכן הדבר עלול לגרום לפגיעה משמעותית ברכב ובתשתית החשמל בבניין המשותף.